محققان به تازگی دریافتهاند که مصرف دانه سویا در پیشگیری از سرطان و سکته قلبی مفید است.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، دانههای سویا حاوی ترکیبات مفیدی برای سلامت و به مقدار زیاد شامل توکوفرولها هستند. این مواد خواص آنتی اکسیدانی دارند و در درمان یا پیشگیری از بیماریهای قلبی و سرطان نقش سودمندی دارند.
به گفته پژوهشگران؛ از این مولکولها میتوان در تولید مواد غذایی کاربردی با ویژگیهای خاص درمانی و سلامت زایی استفاده کرد.
توکوفرولها در 4 نوع d , c , b , a وجود دارند که نوع «c» به مقدار بسیار بیشتری در دانههای سویا یافت میشود. اما توکوفرول نوع «a» فعالیت آنتی اکسیدانی بیشتری دارد و در بدن انسان به ویتامین «E» تبدیل میشود.
در این پژوهش محققان دانشگاه مک گیل در مرکز تحقیقاتی سورلس گرینز و کشاورزی و پرورش غذا در کانادا، غلظت توکوفرولها را در دانه سویا و میزان ثبات آن را اندازه گیری کردند.
آنها دریافتند: این ترکیبات در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی و سرطانها نقش به سزایی دارند و میتوان از آنها در تولید مواد غذایی مختلف استفاده کرد.