X
تبلیغات
رایتل

معلومات عمومی + دانشنامه ویکی پدیا + سایت مرجع

سایت مرجع اطلاعات عمومی ، سایت مرجع مقالات ، سایت مرجع اطلاعات عمومی . معلومات عمومی . اسامی شاهنامه . اسامی ساختمان . اسم دختر شاهنامه ای . اسم دختر ایرانی در شاهنامه . اسامی زنان شاهنامه . اسامی دختر در شاهنامه . اسامی دخترانه شاهنامه . 15,331,201

دوشنبه 2 اسفند‌ماه سال 1395 ساعت 03:44 ب.ظ

گلابی وحشی (امرود) - آناهیتا هیشتا


امرود، گلابی وحشی یا گواوا ( guava) میوه ای گرد یا بیضی شکل است که قطر آن به طور تقریبی بین 5 تا 10 سانتی متر است. درون میوه تعداد زیادی (100 تا 500) دانه ریز گرد به رنگ هلو که خوراکی هستند قرار دارند.
این دانه ها خود گوشته ای را که نرم تر، شیرین تر و کم دانه تر از بخش بیرونی میوه است را احاطه می کنند. هنگامی که میوه هنوز نرسیده است پوست آن نازک، سبز و ترش است، ولی پس از رسیده شدن هاله ای از رنگ های زرد، سفید، صورتی یا سبز روشن به خود می گیرد.
امرود از خانواده Myrtaceae و نام علمی آن Psidium guajava است. امرودها انواع مختلفی دارند. مزه آن ها بسیار از هم متفاوت است و رنگ گوشته آن ها می تواند از سفید تا صورتی، زرد یا قرمز متغیر باشد که این بستگی به نوع آن ها دارد.
انواع امرود رایج در بازارهای ایالات متحده نوع معمولی، نوع لیمویی و نوع توت فرنگی هستند. انواع آبدار آن معمولاً گوشته ای به رنگ صورتی تیره و دانه هایی غیر خوراکی و سخت دارند.
طبق آن چه گفته می شود امرود نخست در منطقه ای که از جنوب مکزیک تا
بخش هایی از آمریکای مرکزی امتداد دارد رشد کرده است. امروزه این میوه در سراسر مناطق استوایی و نیمه استوایی کشت می شود و در بسیاری از نقاط دنیا از جمله مکزیک، هند و جنوب شرق آسیا میوه ای مهم به شمار می آید. در ایالات متحده امرود در هاوایی، فلوریدا و جنوب سواحل کالیفرنیا کشت می شود.
درخت همیشه سبز امرود تا ارتفاع 35 فوت با شاخه هایی گسترده رشد می کند. برگ ها کشیده و چرمی هستند و هنگامی که له می شوند رایحه از خود منتشر می‌کنند. میوه این درخت که در اصل از دسته
میوه‌های توتی است به طور کلی 90 تا 120 روز پس از گل دادن به بار می نشیند. اگر چه می تواند آب و هوای مناطق نیمه استوایی خارج از نقاط گفته شده را تحمل کند، درخت امرود آب و هوای گرم و عاری از سرما را ترجیح می دهد. امرودهایی که در آب و هوای سردتر رشد می کنند از لحاظ طعم در سطح پایین تری قرار می گیرند.
برای خرید امرود باید آن هایی را انتخاب کنیم که نرم تر، زردتر و عاری از له شدگی باشند. امرود در دمای اتاق رسیده می شود و می توان آن را در کیسه پلاستیکی دارای منفذ در یخچال نگهداری کرد. امرودهای رسیده ولی سبزرنگ را می توان تا چند هفته در یخچال نگهداری کرد و اگر در خارج از یخچال گذاشته شوند به مدت یک تا پنج روز می‌رسند. با قرار دادن میوه در کیسه ای کاغذی می‌توانیم رسیده شدن آن را تسریع کنیم. امرود رسیده‌ای که تغییر رنگ داده است را باید در عرض چند روز به مصرف رساند، چون به سرعت نرم و فاسد می شود. امرودی که تازه رسیده است از امرودی که از زمان رسیده شدن آن گذشته است تردتر است. برای نگهداری طولانی مدت‌تر می‌توان آن ها را منجمد کرد. گوشته امرود را می توانیم با یک قاشق بخوریم یا این که می‌توانیم پوست آن را بکنیم و آن را برش دهیم و مصرف کنیم. از امرود پوره شده به عنوان مایع طعم دهنده غذا یا به عنوان سس دسر استفاده می شود، علاوه بر این که می‌توان از آن بستنی یخی یا میلک شِیک تهیه کرد.
کارخانه‌ها از امرود آب میوه تولید می کنند.
امرود منبع خوبی از ویتامین A و غنی از ویتامین C است، اگر چه بیشتر ویتامین C در پوست آن ذخیره شده است. همچنین سرشار از فیبر و حاوی لیکوپین، نوعی کاروتنوئید با خواص آنتی اکسیدانی، است.

نظرات (0)
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
نام :
پست الکترونیک : عدم نمایش ایمیل بعد از درج
وب/وبلاگ :