دریاچه ارومیه سالانه به1/3 میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد
تبریز- خبرنگار اطلاعات: سالانه یک میلیارد متر مکعب آب دریاچه ارومیه تبخیر میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجانشرقی با تأکید بر اینکه دریاچه ارومیه برای ادامه حیات و نیاز اکولوژیستی سالانه به 1/3 میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد، افزود: 270 میلیون مترمکعب آب از حوزه آبریز آذربایجانشرقی، 8/1 میلیارد مترمکعب آب از حوزه آبریز آذربایجانغربی و 940 میلیون مترمکعب آب از حوزه آبریز استان کردستان باید با مدیریت مصرف به دریاچه ارومیه ریخته شود.
بیوک رئیسی کاهش آب حوزههای آبریز استانهای آذربایجانشرقی، غربی و کردستان را عمدهترین عامل خشک شدن دریاچه ارومیه دانست و گفت: ساخت سدها، تغییر اقلیم، مصرف بیرویه آب، افزایش سطح زیرکشت و توسعه کشاورزی، افزایش تولید محصولات کشاورزی از 2 میلیون تن به 8 میلیون تن، پایین بودن راندمان آبیاری، مصرف بیرویه آب و غفلت 50 ساله درباره دریاچه ارومیه از دیگر عوامل بحرانی شدن وضع این دریاچه است.
وی اعلام کرد: استان آذربایجانشرقی با لایروبی «آجیچای» و انتقال آب تصفیهخانه فاضلاب تبریز در انجام تعهدات خود برای نجات دریاچه ارومیه پیشگام است.
مدیرکل محیط زیست آذربایجانشرقی با اشاره به تشکیل کارگروه ویژه نجات دریاچه ارومیه به ریاست معاون اول رئیسجمهوری و عضویت وزرای نیرو، جهاد کشاورزی و کشور و رئیس محیط زیست و استانداران آذربایجانشرقی، غربی و کردستان، گفت: 24مصوبه برای نجات دریاچه ارومیه و احیای آن در این کارگروه تصویب شده که از آن جمله میتوان به توقف و ممنوعیت سدسازی در حوزههای آبریز، توسعه کشاورزی محدود، تعطیلی 1000 حلقه چاه غیرمجاز و صادر نشدن مجوز برای حفر چاه و تغییر الگوی کشت اشاره کرد.
رئیسی، بارورسازی ابرها را از دیگر مصوبات برای احیای دریاچه ارومیه اعلام کرد و گفت: تاکنون 13 سورتی پرواز برای باروری ابرها روی این دریاچه و حوزههای آبریز آن انجام شده است.
او با اشاره به انتقال 500 میلیون مترمکعب آب از رودخانه ارس و انتقال 700 میلیون مترمکعب آب از رودخانه «زاب» در آذربایجان غربی به عنوان دیگر پروژههای در دست اقدام برای احیای دریاچه ارومیه، افزود: برای انتقال آب از رودخانه ارس 3 سال زمانبندی شده است.
